Zeker Zit, Fitform sta-op stoelen op maat gemaakt.
U bevindt zich hier: Nieuws > Blogs > Heroïsch schaatsen  
Sta-op stoel op maat, Fitform dealer

Wilfred en Carolien Pathuis van Sta-op stoel op maat

"U krijgt van ons altijd een vriendelijk woord en vlotte service."
Wilfred en Carolien Pathuis

Sta-op stoel huren of kopen?
Vul het formulier in en wij bellen u snel terug!

Naam
Tel
email
Woonpl
interesse in:


 

Nieuws sta-op stoelen

referenties

Fitform dealer

Blog: Heroïsch Schaatsen

Met de bijlage uit de krant zat ik vroeger aan de salontafel rondetijden te schrijven tijdens schaatskampioenschappen. Hoe was de wind van invloed op de wedstrijd, wie waren er in het voordeel?  Het was vlak voor Calgary, de eerste overdekte schaatstempel en na de tijden van Ard en Keessie. De heroïek in het schaatsen hield verband met de weersomstandigheden en natuurlijk de prestaties van de helden.

Nu schaatsen onze toppers onder gelijke omstandigheden. Binnen. Rondetijden worden elektronisch bijgehouden, meeschrijven is niet heel zinvol meer.

De fans uit de jaren zestig en zeventig kijken vast en zeker nog altijd graag naar de jonge schaatsers van tegenwoordig. Zij veroorzaakten de hype door in de wind, de regen, sneeuw of het zonnetje de schaatsers aan te gaan moedigen in binnen- en buitenland. Nu zitten zij comfortabel zonder pen en papier voor de televisie.

Zij weten als geen ander dat er historie geschreven kan worden. Nooit won Nederland een gouden medaille op de kortste afstand, de 500 meter. De zilveren plak van Jan Ykema spreekt nog altijd tot de verbeelding. Er was in 1980 ook al eens een bronzen plaats voor Nederland, van Lieuwe de Boer. Nooit was er die bovenste trede.

Slecht 100 meter en een rondje schaatsen. Een spectaculaire afstand met snelheden boven de 60 km per uur. Zonder tegenwind, op klapschaatsen in snelle pakken. De heroïek van tegenwoordig is niet minder dan toen. Met grote letters zal een Nederlandse winnaar van het goud op de kortste sprintafstand worden bijgeschreven. Voor eeuwig zal hij of zij een Hollandse superheld zijn. 

Ik ben er klaar voor met de iPad op de salontafel om wat na te kunnen zoeken. Ik ga lekker zitten in het showmodel sta-op stoel en zal er kwiek uitspringen als ‘we’ winnen. Als dat niet meer zo vlot lukt, kun je prima juichen IN de stoel en rustig opstappen UIT zo'n  prettige sta-op stoel.

Carolien

Overige Blogs: