Zeker Zit, Fitform sta-op stoelen op maat gemaakt.
U bevindt zich hier: Nieuws > Blogs > Actief in huis  
Sta-op stoel op maat, Fitform dealer

Wilfred en Carolien Pathuis van Sta-op stoel op maat

"U krijgt van ons altijd een vriendelijk woord en vlotte service."
Wilfred en Carolien Pathuis

Sta-op stoel huren of kopen?
Vul het formulier in en wij bellen u snel terug!

Naam
Tel
email
Woonpl
interesse in:


 

Sta op stoel op maat met de meetstoel

Nieuws sta-op stoelen

referenties

Blog: Actief in huis

De volgende aanvraag kwam telefonisch bij ons binnen:

“Papa kan niet meer goed opstaan, hij steunt enorm op zijn handen en staat eigenlijk op een hele verkeerde manier op. We denken dat hij een sta-op stoel nodig heeft. Trouwens, zijn voeten kunnen niet meer omhoog met een voetensteun, dan zit zijn buik in de weg. Hij weegt wel 125 kilo.

Mama beslist over de kleur en weet niet zo goed of de rode of de grijsbruine het beste is. Beige past wel in het interieur, maar die willen we eigenlijk niet omdat dat zo besmettelijk is en er wel eens wat geknoeid wordt.’’

Een dag later staan wij op de stoep bij de betreffende ouders en zijn er dus veel keuzes te maken.

De stoel die we als eerste in huis brengen blijkt perfect te passen in het interieur en krijgt moeders goedkeuring. We vertellen dat de stoel een slag breder is dan normaal, maar dat ziet de familie er niet aan af. Vader gaat even in de stoel zitten en met behulp van de sta-op stand is hij er snel weer uit. We stellen de stoel helemaal juist in en meneer neemt weer plaats. Dochter en schoonzoon staan versteld en constateren dat hij nu weer op een normale manier opstaat. De derde keer dat hij opstaat zien we ook al dat hij de kracht in zijn benen gebruikt om op te staan, waardoor de handen en armen dus ontlast worden.

Natuurlijk blijft meneer nu in de stoel en heel voorzichtig doen we de voetenbank een beetje omhoog en kantelen we de stoel een klein stukje. Het mag rekenen op een grote glimlach bij meneer, die heel tevreden zit. Hij heeft goed door wat hij prettig vindt en doet de rugleuning iets naar achteren in de normale zit-stand.

Ondertussen komt een zoon binnen en vertelt de dochter enthousiast hoe makkelijk pa nu opstaat. Meneer demonstreert het zelfs nog. Zo is hij de korte tijd vijf keer makkelijk opgestaan, doordat dat zo veel minder kracht kost kan hij nu vaker opstaan en dus actiever zijn in huis. Een heerlijk vooruitzicht voor deze man, want wij moesten de stoel natuurlijk direct achterlaten!

Overige Blogs: